Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI MEETINGS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Spółka MEETINGS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ przykłada najwyższą wagę do ochrony Twojej prywatności. Pragniemy zapewnić, że traktujemy Twoje dane ze starannością i uwzględnieniem zobowiązań wynikających z obowiązujących przepisów dotyczących ochrony danych osobowych. Z niniejszej Polityki dowiesz się w jaki sposób wykorzystujemy informacje o Tobie, będące danymi osobowymi w rozumieniu przepisów Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych. Znajdziesz tu także informacje o uprawnieniach, które przysługują Ci w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych przez Spółkę MEETINGS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ.

Wszelkie sformułowania pisane z wielkiej litery mają znaczenie nadane im w Słowniczku, który znajduje się w sekcji IV niniejszej Polityki.

Prosimy o zapoznanie się z treścią niniejszej Polityki. Niniejsza Polityka może ulegać zmianom, zatem prosimy regularnie odwiedzać naszą stronę internetową.

 

Twoje dane osobowe i sposób ich wykorzystywania.

W tej sekcji Polityki znajdziesz informacje o celach i podstawach prawnych przetwarzania, zakresie wykorzystania oraz okresie przechowywania Twoich danych przez MEETINGS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ.

  1. Realizacja pojedynczego zamówienia.

    Dla Ciebie jako Klienta naszego sklepu internetowego fashionstreetmikolajki.pl w związku ze złożeniem Twojego zamówienia, przetwarzamy Twoje dane osobowe, które są niezbędne do zrealizowania zamówienia.  

    Jakie dane przetwarzamy w związku ze świadczeniem tej usługi?

      • Nazwisko i imię, e-mail, nr telefonu;
      • Dane niezbędne do wystawienia dokumentu księgowego;
      • Dane adresowe gdzie powinniśmy dostarczyć Twoje produkty z zamówienia;
      • Dane związane z Twoją płatnością za zamówienie.

    Jak długo przechowujemy Twoje dane?

      • Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji zamówienia, a potem są archiwizowane przez okres właściwy dla przedawnienia roszczeń czyli 10 lat.

    Czy udostępniamy Twoje dane?

      • Dostęp do danych osobowych będzie przysługiwał wyłącznie personelowi upoważnionemu przez Spółkę. W przypadku konieczności dostarczenia zamówienia do Ciebie, dane osobowe mogą być udostępniane operatorom pocztowym lub przewoźnikom wyłącznie w celu dostarczenia zamówienia.

        Sklep fashionstreetmikolajki.pl współpracuje z zewnętrznymi serwisami takimi, jak Opineo i Ceneo. Po dokonaniu zamówienia w sklepie fashionstreetmikolajki.pl może Pani/Pan zostać poproszona/y o pozostawienie opinii o zakupach w fashionstreetmikolajki.pl. Służy to wyłącznie celom związanym z budowaniem rzetelnej opinii o sklepie.

    Podstawa prawna przetwarzania Twoich danych osobowych:

      • jest zawarcie umowy realizacji zlecenia z Panem/Panią (art. 6 ust. 1 lit b RODO).
  2. Obsługa konta w sklepie internetowym

    Dla Ciebie jako Klienta naszego sklepu internetowego fashionstreetmikolajki.pl umożliwiamy założenie konta w sklepie w celu zarządzania przez Ciebie wieloma zakupami (zamówieniami).

    Jakie dane przetwarzamy w związku z realizacją zamówienia?

      • Dane konta (e-mail, hasło);
      • Dane niezbędne do wystawienia dokumentów księgowych;
      • Dane adresowe gdzie powinniśmy dostarczyć Twoje produkty z zamówień;
      • Dane związane z Twoją płatnością za zamówienia.

    Jak długo przechowujemy Twoje dane?

      • Do momentu cofnięcia Twojej zgody na posiadanie konta w sklepie internetowym.

    Czy udostępniamy Twoje dane?

      • Dostęp do danych osobowych będzie przysługiwał wyłącznie personelowi upoważnionemu przez Spółkę.

    Podstawa prawna przetwarzania ww. danych osobowych:

      • Twoja zgoda (art. 6 ust. 1 lit a) RODO).

Masz kontrolę nad swoimi danymi

Zgodnie z przepisami Ogólnego Rozporządzenia dotyczącego Ochrony Danych Osobowych (RODO) przysługuje Ci:

  1. Prawo do wyrażenia oraz cofnięcia zgód:
      • Jako Klient sklepu internetowego fashionstreetmikolajki.pl możesz wyrazić albo cofnąć zgodę dotyczącą przetwarzania Twojego konta na witrynie fashionstreetmikolajki.pl
  2. Prawo do wniesienia:
      • uzasadnionego sprzeciwu dotyczącego przetwarzania Twoich danych osobowych w ramach prawnie uzasadnionych interesów Spółki MEETINGS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją;
  3. prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych podlegających przetwarzaniu, także w formie elektronicznej;
  4. prawo do sprostowania (poprawienia) Twoich danych osobowych, jeśli Twoje dane znajdujące się w naszym posiadaniu są niedokładne lub niekompletne;
  5. prawo do usunięcia Twoich danych, jeśli Twoje dane nie są już niezbędne do celów, w których zostały zebrane, a MEETINGS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ nie ma podstaw do ich przetwarzania, np. na podstawie Twojej zgody albo realizacji obowiązku prawnego;
  6. prawo do przenoszenia danych udostępnionych nam przez Ciebie w formacie do odczytu maszynowego, np. gdybyś chciał udostępnić je innemu dostawcy usług;
  7. prawo ograniczenia przetwarzania Twoich danych w następujących przypadkach (przy składaniu wniosku należy wskazać jeden z poniższych przypadków):
      • jeśli masz zastrzeżenia co do prawidłowości Twoich danych;
      • jeśli uważasz, że nie powinniśmy przetwarzać Twoich danych, ale jednocześnie nie chcesz, abyśmy je usunęli;
      • jeśli takie dane osobowe nie są już nam potrzebne, natomiast Ty potrzebujesz ich w związku z dochodzeniem roszczeń;
      • jeśli wyraziłeś sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych, a naszym obowiązkiem jest sprawdzenie, czy powinniśmy je dalej przetwarzać.

Ze swoich uprawnień możesz skorzystać poprzez złożenie odpowiedniej dyspozycji do siedziby Spółki, za pośrednictwem poczty tradycyjnej, elektronicznej.

Spółka MEETINGS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w terminie miesiąca od otrzymania dyspozycji – udzieli Ci informacji o działaniach podjętych w związku z Twoim żądaniem. W razie potrzeby termin realizacji Twojego żądania może zostać przedłużony o kolejne dwa miesiące z uwagi na skomplikowany charakter żądania lub liczbę zgłoszonych żądań.

W celu realizacji Twojego żądania, jesteśmy uprawnieni do weryfikacji Twojej tożsamości, aby Twoje dane nie trafiły do nieuprawnionej osoby.

Jeżeli Twoje żądanie okazałoby się ewidentnie nieuzasadnione lub nadmierne, w szczególności ze względu na swój nagminny charakter, Spółka może zażądać uzasadnionej opłaty za realizację wniosku albo odmówić podjęcia działań w związku z żądaniem.

 

Przydatne dane kontaktowe

Administrator  danych osobowych. 
administratorem Twoich danych osobowych jest MEETINGS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ z siedzibą w Warszawie 00-950, Plac Bankowy 2, NIP:1132809733

W celu realizacji Twoich uprawnień, wyrażenia albo cofnięcia zgód oraz wnoszenia sprzeciwów, udaj się do siedziby Spółki lub skorzystaj z poniższych możliwości kontaktu.

adres e-mail: butiki@meetingspoland.pl

Organ nadzoru ochrony danych osobowych.
jeśli nie jesteś zadowolony z udzielonej przez nas odpowiedzi, możesz
złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

Słowniczek

Spółka MEETINGS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Plac Bankowy 2, 00-095 Warszawa, NIP:1132809733

Klient sklepu internetowego ( w skrócie Klient):
osoba fizyczna, dla której Spółka MEETINGS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ świadczy usługi sprzedaży produktów w sklepie internetowym fashionstreetmikolajki.pl

Polityka:
niniejsza polityka prywatności.

Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych:
rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnegoprzepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz. UE L 119, s. 1).

 

Aktualizacje naszej Polityki

Niniejsza Polityka wchodzi w życie z dniem 22 lutego 2021 r.

W związku z potrzebami, jakie mogą wyniknąć z rozwoju oferowanych przez nas usług albo zmian regulacyjnych, uprawnieni jesteśmy do zmiany Polityki.

Nowa wersja Polityki publikowana będzie na naszej stronie internetowej. Dodatkowo poinformujemy Ciebie o wszelkich zmianach, które mogą mieć wpływ na korzystanie z usług.

 

Pliki Cookies

Pliki "cookies" ang. ciasteczka to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwisy internetowe i zapisywane na komputerze lub innym urządzeniu, z którego korzystasz podczas przeglądania stron internetowych.

Na stronie fashionstreetmikolajki.pl wykorzystywane są pliki "cookies", które mają na celu optymalizacje funkcjonowania strony www, w tym dostosowanie jej do stosowanej przez Ciebie przeglądarki internetowej oraz jej ustawień. Ciasteczka stosowane są w celu identyfikacji Twoje przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, aby odpowiednio wyświetlić stronę internetową. Pliki "cookies" wykorzystujemy również w celu dostosowania wyświetlanych reklam do Twoich zainteresowań.

Korzystanie z naszej witryny oznacza wyrażenie zgody na używanie plików "cookies" i przetwarzanie danych osobowych związanych z nimi.

W każdej chwili masz możliwość zdecydowania o zakresie stosowania przez nas plików "cookies" wybierając odpowiednie ustawienia w swojej przeglądarce. Wyłączenie stosowania plików “cookies” może spowodować utrudnienia związane z korzystaniem z niektórych usług, w szczególności wymagających logowania.

Pliki cookies są przechowywane na Twoim urządzeniu do opuszczenia strony (pliki sesyjne) jak również do czasu ważności pliku ustawionej w jego parametrach technicznych, nie dłużej niż do ich manualnego usunięcia.

do góry
{nocache:85bebb6d72c88a15c85fbfcb76107750#0}
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium